Despre noi

Lăzile de zestre ale bătrânelor din satele noastre ascund, pe lângă alte comori, şi adevărate vedete ale portului femeiesc care au făcut carieră spectaculoasă în moda internaţională –  iile. Cea mai importantă piesă a costumului tradiţional feminin din România a fascinat deopotrivă pictori, fotografi, feţe regale şi designeri de renume internaţional. Toţi aceştia s-au inspirat, au promovat şi s-au lăsat vrăjiţi de ie sau „cămaşa cu altiţă” (chenar), aşa cum mai este ea cunoscută. Cert este ca ia reinventata de zeci de ani a cunoscut cele mai frumoase cusaturi iscusite oferindu-ne sansa de a o purta si in zilele noastre. Ia este o mostenire autentica si plina de incarcatura emotionala.

Proiectul nostru de suflet vizeaza atat satisfacerea cerintelor pietei, prin promovarea traditiei si culturii romanesti, prin vanzarea iilor produse manual cat si lansarea produselor unice pentru fiecare client in parte. Vizam imbinarea unei pasiuni si dedicatie pentru portul romanesc, promovat de bunicile noastre cu ideea de afacere, avand ca rezultat posibilitatea de a valorifica un produs traditional intr-o era a inovatiei si creatiei, a vitezei si a tehnologiei.

In momentul de fata pentru magazin lucreaza mesteri populari iscusiti, care pun toata daruirea si indeletnicirea dumnealor pentru creatiile minunate pe care le gasiti in magazin.

Dupa un an si jumatate de activitate, in magazinul nostru gasiti urmatoarele produse : ii cusute manual, componente costum popular, sumane traditionale, veste traditionale dar si obiecte decorative cusute manual.

Va asteptam cu drag sa ne treceti "pragul" virtual si sa ne fiti alaturi in aceasta calatorie minunata a timpului.

www.iatraditionala.ro - "Din dragoste pentru traditie".

Cu dragoste,

RB